top of page
Artistbild_2019_3.png

BIOGRAFI

A.C.S. Grandelius (Anton Grandelius, född 25:e Augusti 1996) är en artist från en av Stockholms södra förorter. 

Antons musik är en blandning av synthpop och Americana (Heartland Rock) med inslag och inspiration från såväl Håkan Hellström och Veronica Maggio som Bruce Springsteen, Nationalteatern och Noice m.fl. Låtarna är ödesmättade blandningar av diskbänksrealism och romantik som för det mesta handlar om tillvaron som ung och hopplös i en storstad.

Antons morfar började lära honom att spela olika instrument från tidig ålder men utan stor framgång - till följd av ett bristande intresse från Anton. När hans morfar gick bort bestämde sig Anton för att, i hopp om att hedra honom, ta sig an musiken mer seriöst. Därefter lärde han sig själv att spela gitarr och började skriva sin egen musik.

I början av gymnasiet gick Anton med i hårdrocksbandet “Ascaït” och tog där en drivande roll som sångare och frontman. År 2015 tävlade bandet i musiktävlingen “Emergenza” och gick vidare till Stockholmsfinalen, som ägde rum på Debaser Medis. Under sin tid som frontman i Ascaït fick Anton mycket beröm för sin starka scennärvaro och teatraliska men publiknära framtoning.

Bandet spelade tillsammans i fem år innan de bröt upp 2018 och Anton började fokusera fullt ut på sin solokarriär.

Under slutet av 2020 tog Anton hjälp av vännen och producenten Felix Urbano Berglund för att spela in sin musik. Första singeln efter detta "Långt Bort Från Stalingrad" släpptes redan 2021 och i början av 2022 släppte Anton ytterligare två singlar "Fånge 104" och "Två Själar I Natten".

Juni 2022 släppte Anton sin debut EP "Medan Andra Sjunger Sånger" och under 2023 är han aktuell med debutalbumet "Brinner som en idiot - för dom som slocknat"

bottom of page